A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Спалена та забута. Корюківська трегедія

Дата: 02.03.2018 12:49
Кількість переглядів: 1000

В цьому році виповнюється 75 років від часу Корюківської трагедії. Упродовж двох днів, першого та другого березня 1943 року, нацисти винищили майже сім тисяч українців у селі Корюківка на Чернігівщині.

Масове вбивство мирних жителів було каральною операцією угорських підрозділів. Після того, як червоні партизани напали на гарнізон угорських військових і вбили 78 солдатів. У відповідь - каральні загони зігнали жителів села в центр і розстріляли. Дев'ятого березня фашисти повернулися в Корюківку для остаточної зачистки. Тоді село практично повністю спалили, а всіх людей - знищили.

Ці події з ідеологічних причин довго замовчувалися, теперішнє покоління мало знає про трагедію, але зі здобуттям Україною незалежності трагедія набула розголосу, не тільки в нашій державі, а й в усьому світі.

Зараз ми повинні заповнювати пробіли в історії, і намагатися щоб якомога більше людей дізналося про жахливу трагедію в Корюківці. Особливо це стосується підростаючого покоління, яким жити в державі та творити її історію.

В Кіптівській Публічній центральній бібліотеці та її філіях, в дні коли вся країна згадує жертв тих страшних подій, пройшли години пам’яті з залученням громадських активістів та школярів. Слухачам було показано документальні фільми, зачитано уривки зі спогадів очевидців, а також кожен мав змогу висловити свою думку та подискутувати з цього приводу.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь