A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Святкування сіл Димерка та Савинка

Дата: 24.09.2017 09:50
Кількість переглядів: 859

В кожному селі Кіптівської об’єднаної територіальної громади вже стало доброю традицією кожного року відзначати день села. Черговим святом де побувала вся громада був день сіл Димерка та Савинка.

23 вересня всі зібралися в сільському клубі, який знаходиться на кордоні цих двох населених пунктів і є спільним. Взагалі це два унікальні, за своєю природою, села, адже з давніх-давен в них все спільне, і клуб, і лікарня і колгосп, мабуть саме тому жителі Димерки та Савинки такі дружні, вважають себе односельцями і завжди відзначають всі свята разом.

 На початку святкового концерту ведуча заходу розповіла присутнім історію цих двох сіл, як виявилося досить старовинних, згідно архівних даних, засновані вони були близько 300 років тому. Після історичної довідки глядачі мали змогу насолодитися святковим концертом, який підготували учасники місцевого аматорського колективу «Вербиченька», а доповнили працівники культури громади.

Протягом концерту зі сцени лунали привітання жителям сіл, спочатку найстаршим, потім найменшим, а пізніше сімейним парам які прожили у шлюбі 50, 60 і навіть 70 років, ось достойний приклад для молоді!

Також жителів Савинки та Димерки приїхав привітати сільський голова Володимир Кучма, староста сіл Людмила Грищенко та місцеві депутати Віталій Кузьменко та Сергій Юрченко.

Наостанок кожен глядач у залі отримав шматочок запашного короваю, який спекла місцева майстриня, як сказав невідомий гість з Києва разом з короваєм він отримав частинку тепла та колориту цих двох чудових старовинних сіл!

Колектив "Вербиченька"

Фото без опису

Найстаріші жителі Димерки та Савинки

Фото без опису

Голова Кіптівської ОТГ Володимир Кучма вітає присутніх з Днем села

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь