A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Заходи до Дня перемоги

Дата: 10.05.2018 16:21
Кількість переглядів: 563

9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вже 73 роки минуло від тієї весни, коли ціною неймовірних зусиль, крові і втрат  наші  діди та прадіди здобули перемогу над коричневою чумою. Багато з них не повернулись з поля бою, померли від ран в повоєнні роки, але пам’ять про них  живе в наших серцях і понині.

В цей день кожного року біля пам’ятників та обелісків загиблим воїнам у Другій світовій війні збираються люди щоб вшанувати пам’ять полеглих у роки війни та подякувати живим ветеранам, солдатським вдовам та трудівникам тилу. В Кіптівській об’єднаній територіальній громаді цей день розпочався з  літургії за загиблими  героями, потім відбулася урочиста хода та покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам та братських могил. В кожному населеному пункті громади відбулися  мітинги, де поіменно згадали всіх хто загинув  у роки Другої світової війни, вшанувавши їхню пам’ять хвилиною мовчання. Після мітингів учасники художньої самодіяльності подарували всім присутнім святкові концерти, ну і звісно, солдатський куліш, який міг скуштувати кожен бажаючий.

Нажаль, ветеранів тієї страшної війни щороку стає все менше, і не всі через стан здоров’я можуть прийти на святковий мітинг, тому вже стало традицією відвідувати їх вдома.

Цього року сільський голова, секретар сільської ради та старости побували вдома у ветеранів та солдатських вдів, вручили їм подарунки та  привітали зі святом, подякували за їхній подвиг, за можливість вільно жити на своїй рідній українській землі.
Фоторепортаж


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь