A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

14 жовтня - День захисника України

Дата: 17.10.2018 09:41
Кількість переглядів: 450

14 жовтня в Україні відзначають одразу три свята. Перше – День Покрови Пресвятої Богородиці, друге – День українського козацтва, третє – День захисника України. Ці свята виникли одне за одним та дуже пов’язані між собою.

Ще в давні часи Божа Матір вважалася покровителькою українського козацтва, її дуже шанували, їй поклонялися та вважали своєю заступницею. На Запорізькій Січі, яка була адміністративним центром війська козацького була збудована церква Покрову Богородиці з її іконою, а після руйнування Січі, козаки йдучи за Дунай, не шкодуючи власних життів рятували ікону Пресвятої Богородиці і вірили що саме вона допоможе відродити нову Січ. Віра і титанічні зусилля воїнів допомогли це зробити – була створена нова Задунайська Січ, а образ Богородиці став шануватися ще більше.

І не дарма День Захисника України було вирішено відзначати саме в цей день, адже й до сир пір українці вірять, що Божа Матір захистить наших військових, які здавалося б у мирний час, боронять рідну землю від ворога.

День Захисника України абсолютно нове свято в календарі, запроваджене воно було в 2015 році, але вже вважається одним з найголовніших в країні. Особливо для тих хто воював, і нажаль досі воює на Сході      України. Для тих хлопців, які  не залишилися відсиджуватися вдома, коли потрібно було рятувати рідну землю від агресора.

В Кіптівській об’єднаній територіальній громаді проживає чималенько захисників України, яких можна назвати одним великим братством. Ми пишаємось їхнім героїзмом та відвагою та поки дихаємо будемо дякувати за їхній подвиг. Та нажаль, гіркота втрат не оминула і нашу громаду. На Сході загинули: Сергій Александренко з Олбина, Анатолій Макаренко з Вовчка, Евгеній Баришполець з Прогресу. Ці хлопці ціною власного життя захищали мирне населення, низько вклоняємося та пам’ятаємо кожного.

14 жовтня в усіх закладах культури пройшли урочистості з нагоди Дня Захисника України, для героїв, які з честю відстоювали незалежність були підготовлені концертні програми за участю школярів та вихованців дитячих садків, адже, як зізналися самі військовослужбовці, почути слова вдячності від маленьких громадян – найвища нагорода. Також, кожний населений пункт громади відвідали представники сільської ради, які від імені Кіптівського сільського голови вручили атовцям Подяки, пам’ятні подарунки, подякували за мирне небо над Чернігівщиною, а також побажали козацького здоров’я, миру благополуччя, радості, любові та підтримки рідних, щоб більше ніколи не довелося боронити неньку-Україну від ворога.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь