A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

100-річчя Соборності України

Дата: 22.01.2019 18:48
Кількість переглядів: 369

22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки Західно-Української Народної республіки (ЗУНР) та Української Народної республіки (УНР), цей акт був і залишається дуже важливим кроком на шляху здобуття Україною незалежності, саме 22 січня Україна стала соборною державою, гарантом демократичних прав і свобод її громадян. І хоч державне об’єднання українських земель в ті роки не відбулося, підписання Акту Злуки стало доказом того, що українська нація існує і сила її в єдності та патріотизмі, а також істотно вплинуло на подальші національно політичні процеси в країні.

Статус державного свята День Соборності отримав в 1999 році, але святкувати його почали набагато раніше, ще в 1990 році, вперше була проведена масштабна акція, ініціаторами якої були звичайні пересічні українці, які з’єднали «живим» ланцюгом Київ і Львів. Ця традиція збереглася і зараз.

На честь 100-річчя проголошення возз’єднання ЗУНР та УНР по всій країні були заплановані урочистості, та найголовніші і наймасштабніші заходи відбулися на Софіївській площі у Києві, де до речі і було оприлюднено Акт Злуки в січні 1919 року. Взяла участь у святкуванні і делегація від Кіптівської об’єднаної територіальної громади. Ті хто не зміг потрапити до столиці святкували в закладах культури та бібліотеках громади.

Найприємнішим є те, що до відзначення такого важливого державного свята, особливо в наш нелегкий час, долучилося багато молоді, які допомагали в підготовці тематичних годин, робили викладки літератури в бібліотека, це означає, що більш ніж 100-річна боротьба українського народу за Незалежність була недаремною.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь