A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Відбулись військово-польові збори

Дата: 24.04.2019 14:44
Кількість переглядів: 429

Військово-патріотичне виховання: є складовою системи національного виховання та системи сучасної освіти і передбачає вироблення високого ідеалу служіння народові, покликане формувати громадянина-патріота, виробляти у нього глибоке розуміння громадянського обов’язку, готовності у будь-який час стати на захист Батьківщини, оволодівати військовими і військово-технічними знаннями, спонукати до фізичного самовдосконалення, а також вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його Збройних Сил цілеспрямований, організований процес формування готовності юнаків старшого шкільного віку до служби в Збройних Силах -   саме це передбачено програмою предмету «Захист Вітчизни».

      Завершальним етапом вивчення предмету «захист Вітчизни» є триденні військово-польові збори учнів 11 класу, що відбулись із 18 по 20 квітня цього року. У ході зборів юнаки демонстрували знання щодо характеристики загальновійськового бою, видів вогню і маневру, способів пересування на полі бою та інше. На завершальному етапі хлопці в польових умовах практично обладнали захисні позиції та відпрацювали дії відділення у наступі й обороні. Дівчата ж під час заняття з медико-санітарної підготовки здобули навички користування засобами солдатської аптечки та правил надання першої долікарської допомоги при різних видах травм.

      Учасники зборів мали змогу ознайомитися з вибухонебезпечними предметами (бомбами, мінами, гранатами, набоями тощо) та порядком поводження з ними. Одягання загальновійськового захисного комплекту від масового ураження стало чи не найбільшим випробуванням для юних «бійців». Водночас, крім труднощів правильно натягнути на себе протигаз та комбінезон, та бронежилет виникали проблеми з вільним пересуванням у такому спорядженні в просторі.  І хоча це було лише тренування, учні, відчувши все це на собі,  були вражені тими умовами, в яких доводиться бути українському воїну.

           На завершення учні 11 класів мали змогу виконати практичні вправи зі стрільби з автомата Калашнікова на  полігоні військової частини 1688 смт Гончарівське (Чернігівського району).

      Будемо сподіватися, що знання, отримані дітьми, знадобляться їм тільки в теорії і – ніколи на практиці.

Начальник відділу освіти Кіптівської ОТГ

Станіслав Пузирний

Фото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь