A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 10.05.2019 14:37
Кількість переглядів: 407

В Кіптівській об’єднаній територіальній громаді дощова та холодна погода не завадила відсвяткувати 74-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З самого ранку в кожному населеному пункті громади, біля братських могил, збиралися люди, щоб вшанувати загиблих в тій кривавій війні, сказати слова вдячності живим ветеранам та тим хто піднімав країну з руїн у післявоєнні часи.

В Кіптях мітинг-реквієм розпочався з літії за загиблими, яку провів настоятель Свято-Димитріївського храму в Кіптях отець Владислав, після літургії присутніх привітала секретар сільської ради Віта Кучма. Голова ветеранської організації села Кіпті Віра Пузирна згадала, у своїй промові, всіх загиблих кіптівців, та подякувала присутнім дітям-війни, які ціною власного здоров’я відбудовували країну у тяжкі повоєнні роки. Вихованці дитячого садка підготували зворушливі слова вдячності для ветеранів та свідків тієї страшної війни. На закінчення заходу школярі подарували всім присутнім квіти червоного маку -  символу перемоги, виготовлені власноруч. Після слів вдячності ветеранам, вшанували загиблих односельців, у тій страшній війні, хвилиною мовчання, поклали квіти та вінки. По завершенню мітингу секретар сільської ради, та голова ветеранської організації відвідали Василя Васильовича Бруханду – єдиного учасника бойових дій, що залишився в селі, подякували йому за ратний подвиг, побажали міцного здоров’я та подарували пам’ятний подарунок від сільської ради.

В Прогресі свято також розпочалося з покладання квітів до пам’ятника невідомому солдату, та слів вдячності від Кіптівського сільського голови Володимира Кучми,  ветеранам, солдатським вдовам та всім присутнім, хто ніс на собі тягар війни та післявоєнних років. А після святкового концерту, що відбувсь біля будинку культури, дали змогу ще раз подумки перенестись у той день 9 травня 1945 року та уявити ту «радість із сльозами на очах», що відчували наші діди та батьки.

В Олбинському старостинському окрузі свої традиції святкування, започатковані ще в далекому 1945 році. Після мітингу та покладання квітів варять справжній солдатський куліш,  цього разу теж не забули про традицію і за святковим столом люди старшого покоління згадували ті буремні роки, онуки згадували розповіді дідів-фронтовиків та говорили тільки одне – хай не буде більше війни.

У Вовчку ветеранів вітав аматорський колектив «Вербиченька» справжніми українськими піснями, а староста разом з односельцями розгорнули справжню польову кухню та частували фронтовими наїдками всіх бажаючих, зокрема і нове покоління, щоб відчули той смак і ту радість перемоги.

У Підлісному, нажаль вже не залишилося ветеранів, проте пам’ять про них жива і досі, односельці кожного року йдуть покладати квіти до меморіалу загиблим воїнам, так зробили і цього разу та згадали всіх їх поіменно.

       Жителі с. Новий Шлях увечері 8 травня мали змогу бути присутніми на вечорі-реквіємі вшанування всіх борців за свободу нашої країни у приміщенні Новошляхівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учні школи, виконуючи вокальні та хореографічні номери, допомогли присутнім пригадати важливі сторінки історії України, дали можливість відчути на собі весь жах, біль і страждання, які довелося пережити людям у страшні роки кривавої війни та радість від Перемоги. А вже 9 травня жителі села зібрались щоб запалити свічки біля меморіалу на знак вічної скорботи за загиблими, вшанувати живих свідків тих страшних років, подарувати квіти та сказати слова вдячності всім хто наближав День перемоги.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь