A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Польські войти та бурмістри відвідали Чернігівщину

Дата: 20.05.2019 09:04
Кількість переглядів: 321

З 13 по 17 травня Польська делегація з представників 12 гмін Малопольського та Підкарпатського воєводств з робочим візитом відвідали Чернігівщину, зокрема і Кіптівську об’єднану територіальну громаду.

Основним завданням цього візиту було ознайомити війтів та бурмістрів з успіхами та викликами реформи децентралізації на Чернігівщині, та в свою чергу дізнатися від своїх закордонних колег про їхній досвід реформування місцевого самоврядування.

Першими делегацію приймали в Кіптівській ОТГ. Найбільше гостей в цій громаді цікавили інфраструктурні об’єкти, які були побудовані, або ж відремонтовані від часу створення громади. І забігаючи наперед, відмітимо, що вся без виключення делегація було здивована, тим що за такий короткий проміжок часу, та ще й в сільській місцевості, вдалося зробити так багато. Центр надання адміністративних послуг з новою технікою, зручним, нещодавно відремонтованим приміщення, привітний та кваліфікований персонал, і що саме головне величезний перелік послуг.

Наступний об’єкт, який оглянули поляки була Місцева пожежна команда, і тут гості відчули себе як вдома, тому, що МПК дуже схожа на ті, які функціонують і в Польських гмінах, єдине чим їх можна відрізнити це пожежний автомобіль, в Польських колег вони значно новіші, але будемо сподіватися, що і в сільських МПК Чернігівсщини з’являться подібні пожежні автомобілі.

Ну і куди ж без освіти, наприкінці свого візиту до Кіптівської ОТГ закордонні гості відвідали Прогресівську опорну школу та садочок, і хоча реконструкція цих двох закладів повністю буде завершена лише в цьому році, вже сьогодні їх не соромно показати іноземцям.

Візит польських колег на Чернігівщину тривав п’ять днів, тому відвідинами лише Кіптівської ОТГ не обмежилися. 14 травня відбулася конференція в Чернігові на тему «Реалізація проектів регіонального розвитку на засадах міжмуніципального співробітництва: польський досвід» де польські та українські колеги обговорили можливі напрямки та форми співпраці.

Наступними днями відвідали Менську, Корюківську, Сновську, Плисківську об’єднані територіальні громади, наймолодше місто України Славутич, а наприкінці візиту поїхали до Батуринської громади, де підписали договори про співробітництво між польськими гмінами та територіальними громадами Чернігівщини.

Закріпили договори футбольним матчем на стадіоні у Плисках. Враження польських колег не можливо передати словами, кажуть побували в справжній Європейській країні.

Фото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь