A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

«І кожен фініш це по суті старт!» Зворушливе свято прощання із школою

Дата: 01.07.2019 08:53
Кількість переглядів: 574

       За час навчання в школі, безумовно, є зворушливі моменти, які згадуєш потім все життя. Тут і перший дзвоник, і перші перемоги, і перше кохання… Ну і звичайно ж випускний бал. Зараз вже багато хто відмовляється від його проведення, мотивуючи різними причинами. Але ж ті, що вирішують продовжувати традиції його святкування поринають у складну, але приємну атмосферу підготовки до дня, коли дівчата вдягнуть прекрасні сукні, хлопці стануть справжніми джентльменами щоб відчути те, що потім згадуватимуть через десять, двадцять можливо і більше років.

     Увечері 27 червня у сільському будинку культури у с. Прогрес було людно, адже  незабаром відбудеться урочисте вручення свідоцтв про повну загальну середню освіту одинадцятьом випускникам місцевої школи. Надзвичайно цікавим, подекуди із нотками гумору, але  теплим та зворушливим був випускний вечір. Під гучні аплодисменти зустріли головних героїв свята, в чиїх очах горить бажання досягти більшого, чия душа світиться молодечим запалом, а мрії прагнуть змінити цей світ. За усталеною традицією, після вручення свідоцтв про повну загальну середню освіту  першою вітальне слово мала директорка школи  Людмила Вакуленко: «Шановні вчителі, дорогі батьки, друзі. Наші діти сьогодні перетинають той поріг, після якого вони підуть у самостійне, доросле життя. Дорогі випускники, ви сьогодні такі красиві,і  вже такі дорослі. Я впевнена, що сьогоднішній вечір залишить у вашому житті незабутнє враження. Позаду – іспити, ви вступаєте в самостійне життя. Я хочу побажати вам, щоб цей шлях був успішним і щоб успішними були ви!

… хоч дехто можливо і скаже потім, як буде важко, «краще б я вчився в школі», повірте все вийде, головне вірте в себе і в свої сили». Серед почесних гостей свята    була присутня заступниця сільського голови з фінансово-економічних питань Ірина Корогод: «Дорогі випускники, маю надію, що всі вже визначили той шлях, яким ви підете по життю. Яку б дорогу не обрали в житті – крокуйте по ній гідно, високо несіть той вогонь знань і добра, який запалили у ваших серцях вчителі. Нехай випускний вечір стане першим кроком назустріч дорослому життю: з його радощами, випробуваннями, творчими злетами і відповідальністю за майбутнє і сподіваюсь, що ви повернетесь до нашої громади аби внести свій вклад в розбудову її майбутнього добробуту»

      А далі слово своє мали головні господарі свята, які в піснях, віршах, відеороликах дякували своїм вчителям, згадували найцікавіші сторінки шкільного життя. Проте найбільш зворушливим моментом була  подяка батькам, адже в цей день саме мами і тата можливо хвилювались за своїх дітей ще більше, ніж вони самі, пишалися ними та крадькома витирали сльози радості з очей.

       І звичайно ж завершальним акордом став вальс випускників, кружляючи у танці, учні прощалися зі школою,  учителями, один з одним… адже це був кінець, фініш їх шкільного життя, але по суті старт іншого, яке  розпочнеться із першими променями світанку.

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь