A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Як в Кіптівській ОТГ Івана Купала відсвяткували

Дата: 08.07.2019 17:06
Кількість переглядів: 347

Україна – дивовижна та унікальна країна з самобутньою культурою, багатовіковими традиціями, які збереглися до нашого часу. А ще є люди які їх пам’ятають та бережуть. Яскравим прикладом цьому є свято Івана Купала, або як раніше це свято називали наші пращури-язичники Купала. Свято настільки подобається своєю обрядовістю, що навіть з приходом християнства на наші землі воно збереглося, набуло нових рис та об’єднує навколо себе і молодь і старше покоління.

Для Кіптівської об’єднаної територіальної громади це свято особливе, мабуть тому що це одне із свят, на яке збираються люди зі всієї громади, в одному із населених пунктів. В цьому році купальські гуляння проходили у Вовчку, прекрасному настрою присутніх сприяла мальовнича природа, щирі та відкриті люди і «родзинка» - ансамбль «Вербиченька» Вовчківського Будинку культури, неодноразові переможці та призери конкурсів-оглядів вокального мистецтва, учасниці якого  хранительками народних традицій.

Розпочалося святкове дійство з вітального слова Кіптівського сільського голови Володимира Кучми, який  побажав міцного здоров’я, сімейного благополуччя миру та стабільності в державі.

Концертна програма була надзвичайно цікавою та насиченою, відкрили її  артисти Чернгівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертів, які зуміли розпалити публіку, яка і підспівувала і підтанцьовувала артистам. Чи варто говорити як сприймали глядачі своїх!? Мабуть що ні, адже тільки лінивий не аплодував учасникам народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Вербиченька», яких не відпускали зі сцени ще протягом двадцяти хвилин після концерту.

Крім того на свято завітали діти із скаутської організації "Зелена стежка", які кожного року проводять своє таборування на березі кришталево чистого озера хоч і із  не дуже поетичного назвою Чорне. Так от ці чудові діти не просто побули на святі, але і зробили креативні фотозони з екологічно чистих матеріалів, а кухар скаутів Віктор Перехрест, учасник телепрограми «МайстерШеф», по закінченню концертної програми частував гостей свята фірмовим пловом приготованим на вогнищі.

Ну а місцеві жителі с. Вовчок не могли натішитися тим, що їх старання із підготовки свята увінчались таким успіхом. Тільки із настанням темряви розійшлись учасники народних гулянь з гарним настроєм та бажанням збиратись якомога частіше, адже і спільна робота і спільне святкування є тим консолідуючим елементом яке і робить об'єднану громаду дійсно такою!

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь