A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Кіптівська ОТГ - переможець у конкурсі "Малі міста - великі враження"

Дата: 22.07.2019 09:11
Кількість переглядів: 375

Кіптівська об’єднана територіальна громада стала одним з переможців у конкурсі Міністерства культури України «Малі міста – великі враження».

У конкурсі брали участь культурно-мистецькі проекти, що мають на меті розвиток культурного простору України на основі використання соціально-економічного потенціалу об’єктів культурної спадщини та елементів нематеріальної культурної спадщини для розвитку, посилення інвестиційної та туристичної привабливості населених пунктів із загальною чисельністю населення до 50 тис. осіб.

18 липня в Києві офіційно були оголошені результати відбору та роз’яснено основні нюанси, отже, цього року уряд виділив 50 млн. грн., які будуть спрямовані на проведення цих заходів. Проте уряд покриває лише 70% витрат ще 30% громада повинна буде до фінансувати сама. Але це в порівнянні невеликі кошти з тим, що може отримати та чи інша територія, адже завдяки такому заходу можна привернути увагу інвесторів, які зможуть розкрити туристичний потенціал громади.

Проект Кіптівської ОТГ, розробниками якого є сільський голова Володимир Кучма та начальник відділу культури Ірина Дубик має назву «Осінній FEST», який передбачає проведення фестивалю на території громади. Участь в ньому візьмуть підприємці та селяни які проживають на території сільської ради та зможуть представити свою екологічно чисту продукцію. Для гостей фестивалю буде організовано розважальну програму: це і концерт за участю народних колективів, і різноманітні квести, і похід до лісу за грибами, майстер-класи з гончарства та лозоплетіння. Для лінивих туристів передбачається лаунж-зона, де ті зможуть розслабитися та просто помилуватися місцевими краєвидами з чашкою авторського трав’яного  чаю завареного тутешніми майстрами. Для більш активних прокат велосипедів, щоб встигнути за день оглянути не тільки Кіпті, де буде проходити фестиваль, а й прилеглі села.  Тож, організатори сподіваються, що захід приверне увагу любителів активного відпочинку на природі.

Фото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь