A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В Кіптівській ОТГ зберігають інфраструктурні об'єкти

Дата: 01.08.2019 09:49
Кількість переглядів: 439

Оптимальне використання інфраструктури приміщень на території громади є надзвичайно важливим напрямком роботи.  Проте так склалось, і це  не тільки на території нашої громади, але і в більшості сільських регіонів, що в селах пусткою стоять колишні колгоспні контори, ФАПи, приміщення шкіл. І виходить так, що начебто вони і не потрібні нікому і коштів відремонтувати зайвих немає, але і залишати все так як воно є – значить приректи їх на руйнування.   Кіптівська об’єднана територіальна громада вже четвертий рік поспіль  реалізовує місцеву програму реконструкції приміщень із метою їх інтегрованого та  різнобічного використання, тим самим даючи цим будівлям друге життя.

 Зокрема, цього року за таким принципом проходить реконструкція будівлі загальноосвітньої школи у с. Вовчок, яку було закрито у 2017 році через її малокомплектність. Але допустити щоб будівля школи стала руїною керівництво громади не могло, тому було прийнято рішення розмістити в цьому приміщенні  адміністрацію де знаходиться староста із  працівником Центру надання адміністративних послуг,  бібліотеку, невеличкий актовий зал,  в якому будуть збиратися жителі села для вирішення нагальних питань, і чи не найголовніше - пункт здоров’я. Отже, тепер у Вовчку всі найнеобхідніші інстанції зосереджені в одному приміщенні по перше це зручно для жителів села, а по-друге відремонтувати один заклад, набагато простіше і дешевше.

Хоча навіть так  роботи дуже багато, потрібно переробити  майже все, ну хіба що окрім даху та стін. Заплановано повну реконструкцію цього приміщення всередині. Буде зроблено сучасні кімнати для лікаря та фельдшера, кабінет для старости, облаштовано зручну кімнату для прийому громадян працівником ЦНАПу,  бібліотека із невеликим читальним залом, облаштовані санвузли, загальний кошторис робіт складе 570 тисяч гривень. Як кажуть самі жителі с. Вовчок: «Тепер всі послуги можна отримати в одному місці, йдеш оформлювати субсидію, заразом поміряєш тиск, або візьмеш книжку, чи поспілкуєшся зі старостою, або дільничним, який веде прийом громадян в старостаті. Та й те, що школа тепер не стоїть пусткою  гріє душу, адже всі ми тут навчалися і було б надзвичайно боляче дивитися, як вона заростає бур’янами»

Звичайно ж за короткий час таким чином як у Вовчку зробити у всіх селах буде дуже важко, але ця програма оптимального використання приміщень є довгостроковою. Важливо тут ще і позиція жителів кожного села, якщо вони дійсно вболівають за його долю то намагатимуться  зберегти свою інфраструктуру і коли прийде час нададуть своє бачення у його подальшому використанні. Тож тільки разом у співпраці влади і жителів громади можна зберегти і примножити здобутки наших батьків і передати нашим дітям.

Фото без опису

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь