A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Урочистості з нагоди 28-ї річниці Незалежності України

Дата: 28.08.2019 20:32
Кількість переглядів: 307

День Незалежності - це свято, яке об’єднує всіх українців, де б вони зараз не мешкали, це честь і пам'ять нашої країни, нашого народу, кожного громадянина. Ще, з часів Київської Русі, українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї не зазнаючи при цьому поневірянь та утисків. Історичні умови складалися так, що на наших землях постійно панували інші народи-сусіди. Та по при все, наші співвітчизники, віками боролися за свою свободу і лише нинішнє покоління - наші сучасники у 1991 році вибороли її. Ця визначна дата навічно увійшла в історію нашої держави, започаткувала нову епоху в житті українського народу, законодавчо закріпила його вікові, демократичні прагнення, до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення. Перші кроки незалежності стали випробовуванням для всіх нас - тестуванням на зрілість, на терпіння, на толерантність, нарешті – на патріотизм.

Нині ми  відзначаємо уже 28 річницю, проте події, які відбуваються зараз на Сході нашої держави, де гинуть наші  молоді хлопці, цвіт нації, не дають нам права гучно святкувати, але зобов’язують  пам’ятати ту ціну яку платив і продовжує платити наш народ, захищаючи свій суверенітет та територіальну цілісність. Нажаль майже кожного дня із фронту приходять тривожні вісті про чергові обстріли… чергові втрати… Олександр Шарко став четвертим загиблим із сіл Кіптівської об’єднаної громади, його  поховали  8 серпня. Саме тому в цьому році місцева влада прийняла рішення змінити формат урочистистостей, замість веселого святкування провести патріотичні заходи на честь борців за волю України.

Початок яким було покладено із святкування Дня Державного прапора, 23 серпня, біля центральної адміністративної будівлі об’єднаної громади. Честь урочистого підняття державного прапора була надана учасникам дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), після чого  згадали хвилиною мовчання загиблих в зоні проведення ООС військовослужбовців.  Кіптівський сільський голова Володимир Кучма після вітального слова  висловив слова глибокої скорботи та співчуття родинам загиблих військовослужбовців та вручив їм подяки сільської ради за виховання справжніх патріотів. В цей же день чотирьом учням шкіл, учасникам конкурсів, змагань, олімпіад було урочисто вручено паспорти громадянина України. Патріотичними піснями та танцями вітали учасників заходу  і зовсім маленькі діти, які вразили присутніх своєю артистичністю та безпосередністю.

 

На наступний день, 24 серпня, вже традиційно відбувсь футбольний турнір за перехідний кубок Кіптівської ОТГ між футбольними командами сіл громади, присвячений захисникам України. Подивитись та повболівати прийшла чимала кількість глядачів і залишились задоволені прекрасною та напруженою боротьбою, у якій вже втретє поспіль переможцем вийшла команда із села Прогрес, гравці якої й отримали  кубок Кіптівської ОТГ.

Активні жінки із ГО «Кіптівська жіноча спілка», як завжди не були осторонь урочистих заходів і підготували для присутніх цікаві майстер класи а наостанок почастували всіх бажаючих смачними стравами, приготованими на вогнищі. Крім того ці активні жінки ще й долучилися до Всеукраїнської акції «Вшануй пам’ять воїнів», суть якої полягала в тому щоб подолати будь-яку дистанцію в пам’ять про загиблих на Сході України.

В бібліотеках громади також пройшли тематичні заходи, патріотичні пікніки, де проходив конкурс на кращий малюнок державних символів України або ж кондитерський майстер клас, за участю професійного кондитера,  яка разом з дітьми виготовляла та вчила розмальовувати печиво в кольорах нашого стягу.

В ці дні, кожен, хто хотів отримав ті світлі відчуття від усвідомлення власної причетності до атмосфери свята. І не сумнівається у тому, що український народ у змозі поліпшити життя у своєму домі, власній Батьківщині, нам для цього тільки потрібно одне – єднання.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь