A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Привітали опікунські сім'ї громади

Дата: 11.10.2019 13:01
Кількість переглядів: 339

Чи думали ви коли-небудь про те щоб усиновити дитину чи взяти її під опіку, мабуть, що ні, або ж такі думки за секунду проносилися в голові тільки коли бачили черговий відео-ролик по телевізору про те, що дитина шукає люблячу сім’ю. І це, кажуть психологи, нормально бо в генетичному коді людини закладено бажання продовжувати свій рід.

Та є люди з великими та щирими серця, які окрім того, що виховують своїх дітей – беруть до своїх родин дітлахів з дитячих будинків, найчастіше ці діти - соціальні сироти, ті в кого є мами і тата, але вони позбавлені батьківських прав і  долею своїх чад не надто переймаються.

Історій усиновлення, чи взяття під опіку дітей дуже багато і всі вони абсолютно різні, але мають одну спільну рису – діти отримують люблячу сім’ю та батьків яким не байдужа доля, тепер уже, своїх дітей.

На території Кіптівської об’єднаної територіальної громади проживає 6 сімей які всиновили чи опікуються дітьми, про кожну сім’ю можна написати окрему статтю, бо історії дітей і їх опікунів просто вражають. Наприклад Юлія Гридасова взяла під опіку свого племінника Руслана, здавалося б що ж тут такого, тітка опікується рідним племінником, але якщо не брати до уваги те, що Юлії на той час було всього-навсього 24 роки, вона свідомо відмовилася від роботи в Києві та переїхала заради Руслана до Підлісного. Ось такий яскравий приклад самопожертви заради благополуччя дитини.

Тетяна Борисенко з Прогресу теж не змогла пройти повз чужої біди і маючи своїх двох дітей взяла під опіку трьох племінників, які залишилися сиротами.

Олена Пузирна виховала свою племінницю Аміну з пелюшок, адже зовсім крихітна дівчинка залишилася сама. Олена Петрівна зізнається, що в сім’ї ніколи не було розділення між дітьми, всі були рідними та улюбленими однаково. І тепер стали опорою та підтримкою для батьків.

Історія Уляни Іванівни Карташової з села Прогрес вражає. Пані Уляна сама виховала своїх трьох внучок, які також залишилися сиротами. Доводилося важко, але змогла, вистояла і вивела в люди всіх трьох чудових дівчаток, тепер пані Уляна чекає правнуків і обіцяє допомогти ще й з їхнім вихованням.

Ми повинні пишатися, що живемо поряд з такими людьми, які іноді на перекір долі нехтували власними бажаннями не змогли пройти повз чужої біди і змогли зробити щасливими  дітей, які виросли в їхніх люблячих сім’ях.

Секретар сільської ради Віта Кучма та начальник служби у справах дітей Кіптівської ОТГ Ольга Бриль об’їхали всі опікунські сім’ї громади, щоб сказати їм дякую за щасливе дитинство малюків, вручили названим мамам і татам пам’ятні подарунки, адже так важливо пам’ятати тих хто віддав частинку свого серця дітям, які залишилися без батьківського піклування.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь