A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Детальніше про "Осінній FEST" Кіптівської ОТГ

Дата: 16.10.2019 12:39
Кількість переглядів: 1066

Кіптівська громада стала одним з переможців конкурсу Міністерства культури України "Малі міста - великі враження". Проект, який підтримала експертна рада, називається «Всеукраїнський фестиваль «Осінній Fest».

Як повідомив Міністр культури України, після оголошення конкурсу культурних проектів було отримано 182 заявки із яких було відібрано 74 переможці. «Цей проект став для нас значною подією, який в такому форматі відбувається в Україні вперше. Він покликаний показати значний культурний спадок невеликих містечок та громад нашої держави, а також залучити можливості децентралізації для перетворення малих містечок  на самостійні  центри з власним унікальним культурним ресурсом. В наш технологічний, постіндустріальний час економіки необхідно усвідомлювати наскільки актуальним стає створення потужної культурної складової та інвестувати в розвиток людського потенціалу. Причому йдеться про пошук та розробку «родзинки» кожного місця і міста, яка об’єднає громаду. Нам важливо створити ті події, які несуть добру емоцію,  позитив  та  гуртують людей»,  - повідомляють у прес-службі Міністерства культури молоді та спорту України.

За словами автора проекту Кіптівської ОТГ, начальника відділу культури Ірини Дубик, гасло фестивалю  "Активний вихідний для любителів екстриму із присмаком сільського колориту та єднання з природою". Він відбудеться 19 жовтня цього року та   буде співфінансуватися за кошти державного бюджету.

А Кіптям є чим вражати, - говорить Ірина Дубик, - всі знають про наші природні багатства, але окрім того ми маємо велику нематеріальну культурну спадщину. Серед іншого це наші традиційні страви із картоплі, наша гостинність та відкритість і ми хочемо показати це всій Україні. Серед родзинок – кінні катання лісовими стежками, «тихе полювання» із справжнім місцевим грибним експертом, цікаві локації, які розкриватимуть громаду через призму традиційної мультикультурної кухні тощо. Цікавими обіцяють бути екскурсії «Православні храми громади», «Лісництво в дії», «Контактний зоопарк із свійськими тваринами». Любителів екстриму  чекає командна гра у пейнтбол а також стрибки із парашутом та екскурсія на літаку навколо території громади. На гостей фестивалю чекають цікаві флешмоби та  локації «Рушникова доля України», «Алея можливостей» та «Універститет творчого майстра» де можна буде ознайомитись із традиціями вишивання, лозоплетіння а за бажання навіть спробувати самому. І все це дійство відбуватиметься  під запальні пісні і танці від колективів Чернігівщини, Сумщини та Львівщини.

На завершення фестивалю місцеві кухарі почастують всіх присутніх кулешем «Єднання» за місцевим рецептом.

Тобто це означає, що  там будуть локації для людей різного віку та фізичних можливостей, на різний гаманець та смак, для всіх будуть відкриті двері та серця його організаторів та учасників. Тож запрошуємо всіх бажаючих провести цікаві вихідні разом із фестивалем «Осінній Fest».

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь