A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Про результати роботи  Козелецького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області за 10 місяців 2019 року

Дата: 25.11.2019 15:31
Кількість переглядів: 346

Протягом 10 місяців 2019 року робота Козелецького відділення управління виконавчої дирекції Фонду в Чернігівській області (далі – відділення) була спрямована на виконання статутних завдань Фонду, своєчасне та в повному обсязі фінансування матеріального забезпечення застрахованим особам, проведення страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей), забезпечення застрахованих осіб та потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання медичними, соціальними та послугами з реабілітаційного і санаторно-курортного лікування. Крім того, велика увага приділялась здійсненню профілактичних заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам на виробництві, усуненню загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці, та контролю за дотриманням законодавства з охорони праці. Також спеціалістами відділення вживались заходи з попередження неправомірного використання страхових коштів на підвідомчих підприємствах, в установах і організаціях Козелецького та Бобровицького районів.

За 10 місяців 2019 року сума витрат на надання матеріального забезпечення склала 12 млн 418,3 тис. гривень. Страхувальниками було подано до відділення 1504 заяв-розрахунків на фінансування для надання матеріального забезпечення на загальну суму 12 млн 555,6 тис. гривень. При цьому, загальна кількість оплачених днів за звітний період становила 39636 днів, що є меншим за минулорічний показник на 7,0 відсотка.

Із цієї суми в структурі витрат найбільшу питому частину, а це 72,55 %, займає допомога по тимчасовій непрацездатності. З урахуванням допомоги по догляду за хворими ця сума склала 9 млн 108,9 тис. гривень.

На забезпечення виплат по вагітності і пологах було направлено кошти в обсязі 3 млн 045,3 тис. грн, (108,5 % до минулорічного показника), що в загальній сумі витрат становить 24,25 відсотка.

Для виплати допомоги на поховання направлено 49,2 тис. грн (виплачено 12 допомог).

Страхові виплати від Фонду, включаючи надання допомоги по тимчасовій непрацездатності потерпілим, за 10 місяців 2019 року по Козелецькому та Бобровицькому районах отримали 165 потерпілих (членів їх сімей) на загальну суму 3 млн 612 тис. гривень. Ці витрати порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли на 9,3 відсотка. У структурі страхових виплат основна частина (97,66 %) припадає на щомісячні страхові виплати: сума витрат склала 3 млн 417,2 тис. грн, допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві (2,34 %), що в сумі складає 84,5 тис. гривень.

Станом на 01 листопада 2019 року щомісячну грошову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого, отримували 156 осіб. Сума витрачених коштів на цей вид допомоги склала 3 млн 417,2 тис. грн, що на 9,3 % більше за минулорічну.

Сума витрат на виплату щомісячної страхової допомоги особам, які мають на це право в разі втрати годувальника, за звітний рік зменшилась на 13,3 % і склала 110,7 тис. грн, кількість таких отримувачів становить 9 осіб.

У 2019 році забезпечення застрахованих осіб та потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання медичними та соціальними послугами здійснювалось згідно з визначеною потребою в необхідному обсязі та відповідно до вимог Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Послуги з відновлювального лікування (медичної реабілітації) застрахованих осіб і членів їх сімей у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за висновками лікарів отримали 21 хворий на загальну суму 239,6 тис. грн, в тому числі в Бобровицькому районі – 6 осіб, у Козелецькому – 15 осіб.

Упродовж 10 місяців 2019 року в закладах охорони здоров’я було проліковано 1 потерпілого на виробництві на суму 15,2 тис. гривень. Лікарськими засобами та виробами медичного призначення через аптечні заклади було забезпечено 3 осіб, сума витрат на які склала 2,5 тис. гривень.

Дві особи, що мають інвалідність внаслідок трудового каліцтва, пройшли санаторно-курортне лікування на суму 26,9 тис. гривень. Відповідно до укладених договорів із протезно-ортопедичними підприємствами на суму 65,4 тис. грн було забезпечено 6 потерпілих на виробництві технічними та іншими засобами реабілітації (протезно-ортопедичними та іншими виробами). Спеціальними засобами пересування (2 колясками) забезпечено 1 потерпілого на суму 23,8 тис. гривень.

Спеціалістами відділення постійно проводиться цілеспрямована робота з профілактики виробничого травматизму та профзахворювань, надається всебічна допомога роботодавцям із організації роботи з охорони праці. Але такі випадки все ж стаються.

 За 10 місяців 2019 року Козелецьким відділенням було зареєстровано 6 нещасних випадків на виробництві, в тому числі 2 випадки смерті працівників на підприємстві (в аналогічному періоді 2018 року було відповідно 4 випадки, 1 з яких зі смертельним наслідком).

В умовах зростання показників захворюваності населення та, як наслідок, збільшення обсягів фінансових виплат за листками непрацездатності відділенням значна увага приділялась питанням дотримання чинного законодавства страхувальниками при нарахуванні та виплаті допомог за рахунок коштів Фонду.

Для попередження незаконного витрачання коштів Фонду за всіма заявами-розрахунками на етапі опрацювання забезпечено контроль та моніторинг заявлених страхувальниками сум, проводиться розслідування випадків невиробничого травматизму, обґрунтованість видачі та продовження листків непрацездатності лікувальними закладами підвідомчих районів та у співпраці із відповідальними працівниками роботодавців вживаються заходи з усунення виявлених порушень. Завдяки цьому впродовж 10 місяців поточного року було виявлено 56 випадків порушень, за якими повернуто 31,5 тис. гривень.

Крім того, за 10 місяців поточного року спеціалістами відділення було проведено 18 перевірок страхувальників. У 10 з них виявлено порушень на суму 13602,14 грн та накладено штрафних санкцій на 6189,04 гривень.

Одним з основних пріоритетів у діяльності Фонду є виплата страхових коштів потерпілим на виробництві, де особлива увага приділяється особам з інвалідністю. Напередодні відзначення в Україні Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями хочу побажати їм бадьорості духу, міцного здоров’я та залишатися і надалі прикладом безмежних людських можливостей та міцної сили волі. Нехай справдяться всі Ваші бажання, мрії та задуми.

 

Микола Гарбуз, начальник Козелецького

відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

                                               


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь