A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Щоб зимові канікули пройшли весело та безпечно!

Дата: 23.12.2019 14:14
Кількість переглядів: 355

    Останнім часом інформаційний простір розірвали декілька резонансних повідомлень про страшні пожежі у закладах де перебувають діти. Більше того на цих пожежах були, як травмовані так і загиблі. Практика свідчить, що навіть не зважаючи на важливість цього питання багато, хто із легковажністю ставиться до налагодження системи пожежної безпеки, покладаючись на принцип «а може пронесе».

Проте наближаються Новорічні та різдвяні свята, а отже, і зростає небезпека виникнення пожеж. Тому у  погодженні із інспекторами Козелецького районного відділу ДСНС України у Чернігівській області,  18 грудня рятувальники  районного відділу разом із місцевою пожежною командою Кіптівської ОТГ провели практичне заняття з учнями Прогресівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Учні та персонал навчального закладу після умовного сигналу відпрацювали на практиці дії під час евакуації, також рятувальники нагадали присутнім правила пожежної безпеки і алгоритм дій під час виникнення пожежі у навчальному закладі, а також провели практичні заняття у поводженні із вогнегасником.

Навчальна евакуація проводиться з метою практичного відпрацювання умінь працівників та учнів навчальних закладів діям при пожежі та удосконалення педагогами й учнями теоретичних знань, і практичних навичок, щодо дій в умовах надзвичайних та екстремальних ситуацій, залишилася тільки навчальною, а здобутий невеличкий досвід ніколи не застосовувався в житті. Наостанок рятувальники розповіли школярам основні причини виникнення пожеж, правила щодо їх уникнення та закликали дотримуватися правил особистої безпеки.

Практичні навички із відпрацювань евакуації дітей та персоналу на випадок пожежі були проведені у всіх школах та садочках громади. Слід відмітити, що у часовий норматив вклались всі заклади. Просимо батьків із розумінням ставитись до проведення цих заходів, адже проводяться вони в умовах максимально наближених до справжньої надзвичайної ситуації, щоби максимально навчитись зберегти життя нашим дітям.

Крім того за наслідками комплексної перевірки заплановано до виконання ряд заходів по посиленню матеріальної бази закладів освіти із протипожежної безпеки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь