A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Як в старостатах Кіптівської ОТГ відсвяткували Новий рік

Дата: 02.01.2020 15:32
Кількість переглядів: 1542

      Прийнято вважати, що Новий Рік це свято якому найбільше радіють діти, але як показує практика це далеко не так, адже для дорослих це час відпочити від буденних робочих справ, можливість зустрітися з друзями,  та поринути у світ дитинства проводячи час із дітьми. А ще всі вважають,що Новий рік сімейне свято і його потрібно обов’язково зустріти у колі найрідніших, тому в у цей день до сіл тягнуться десятки машин – всі їдуть зустрічати свято до батьків у село, у місця де пройшло дитинство і юність, де кожна вулиця це якийсь щемливий спогад, у такі моменти село оживає і як любляча мати зустрічає своїх дітей.

Зовсім іншим святковим життям починають жити місцеві будинки культури, адже їх працівники прагнуть максимально організувати дозвілля, як жителів сіл так і його гостей. До того ж у багатьох селах є свої традиції святкування Нового року.

У більшості населених пунктів  святкові концерти відбулись напередодні,  28, 29 чи 30 грудня. В Кіптях, зазвичай,  святкують всім селом  з новорічною виставою, танцями та піснями та частуванням. У Савинці та Димерці, селах-побратимах, зустрічають Новий рік разом у місцевому клубі, тут всі між собою родичі чи куми, а як ні то просто гарні друзі, а отже і святкування проходить у веселому дружньому колі. Веселими, цікавими піснями, віршами та конкурсами зустрічали Новий 2020 рік жителі с. Підлісне та Вовчок. Святковий концерт із виступами дітей та місцевих жителів, дискотекою відбувся і у Новому Шлясі, там навіть розіграли святкову лотерею, у якій жоден учасник не лишився без подарунку, спонсорами виступило ДП «Чайка філія Чемер».

 У Прогресі ж існує незмінна традиція ще із  60-х років минулого століття,  а саме 31 грудня, увечері, майже всі місцеві жителі йдуть у Будинок культури де кожного року беруть активну участь у маскараді, розіграші призів, конкурсах, танцях, які тривають майже до одинадцятої вечора, після чого зустрічають Новий рік у сімейному колі та знову йдуть на дискотеку, що триває до самісінького ранку.

 Новорічні вітання у ці дні лунали від ведучих заходу, старост населених пунктів та звичайно ж Діда Мороза та його незмінної помічниці Снігуроньки.

         Святковий настрій панував у всіх садочках та школах громади панував напередодні у вигляді святкових ранків та вогників.

         Найменші дошкільнята мабуть ще всі вірять у дива та у справжнього Діда Мороза, і він до них завітав, та ще і не сам, а із героями яскравих мультиків. Група професійних аніматорів влаштувала, дійсно, неперевершене свято для малечі «Леді Баг рятує Новий Рік» під час якого діти змагались у конкурсах-квестах, долали перешкоди, лабіринти, і звичайно ж, водили хороводи навколо красуні ялинки. А фокуси Діда Мороза із літаючим столом вразили не лише дітей, але й дорослих, що були присутні на святі.

      У школах традиційно спочатку пройшли свята для учнів початкових класів, зокрема у Новошляхівській ЗОШ І-ІІІ ступенів  - новорічний ранок «Ти сіяй, ялинко, наша». На свято були запрошені Дід Мороз та Снігурочка, Сніговичок та Новий рік, казкові герої. Веселились від душі: співали, танцювали, розказували вірші, розгадували загадки, перемагали в конкурсах, зазивали Новий рік.

      Початківці ж Прогресівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відвідали місто Чернігів, де побували на виставі «Новорічна мрія Лускунчика» у Молодіжному театрі,після чого провели час у новорічному містечку на Красній площі.

      Учні ж старших класів самі організували вогник із піснями, танцями і все це за святковими столами із солодощами, а потім звичайно ж дискотека!

     Свята не були б святами, якби не подарунки, яких всі так чекають, а особливо діти. Завдяки співпраці із місцевими агровиробниками та благодійниками, зокрема групою «Агротрейд», ДП «Чайка», ПП «Міклухо-Маклай», ДП «Лугове» та Народному депутату України Борису Приходьку, у цьому році, як і у попередніх, абсолютно всі діти громади отримали солодощі до свята.

Отож, гарно відпочили всі, хто хотів отримати заряд новорічної енергії - танцювали, розважались, вітали один одного. Новорічне свято – це завжди новий, незвіданий крок у майбутнє, нові надії і сподівання. Хай принесе цей рік щастя, злагоду , мир українцям. З Новим роком!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь