A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

У Вовчку 12 лютого провели схід села

Дата: 13.02.2020 12:34
Кількість переглядів: 343

12 лютого, відповідно до встановленого графіка, відбувся схід громадян у селі Вовчок. Хочеться відмітити, що жителі цього населеного пункту досить активні, тож людей у приміщенні колись оптимізованої школи, а тепер адміністративно-культурного центру, було досить багато.

Першою із доповіддю про розвиток села за рік, що минув виступила староста села Валентина Лось.  Після традиційної статистичної інформації про кількість населення, а це до речі близько п’ятисот людей, в тому числі 38 дітей шкільного та дошкільного віку, Валентина Михайлівна звернула увагу присутніх на ремонт дороги, на під’їзді до села, що був зроблений влітку, викопаний ставок  та  відремонтований пункт здоров’я. Не оминула увагою також розвиток культури, адже місцевий етнографічний ансамбль «Вербиченька» не тільки є значним осередком культурного життя села, але нещодавно, у черговий раз, підтвердив високе звання «Народного».

Зупинилася також і на питанні дотримання громадянами пожежної безпеки та належного санітарного стану біля домогоподарств, а також розповіла про конкурс який буде проходити серед господарських дворів села навесні і влітку за звання «кращої садиби», а це додатковий стимул якнайкраще облаштувати свою прибудинкову територію, і отримати від цього не тільки естетичне задоволення, а ще й невеличкий грошовий приз.

Виступ голови громади Володимира Кучми був присвячений особливостям формування бюджету громади, його розподілу, основним цільовим програмам, які були і продовжують діяти у громаді, звернув на те що більша частина населення Кіптівської ОТГ  це люди похилого віку, тож на соціальний напрямок роботи звертається чи не найбільше уваги. Володимир Володимирович також зазначив, що найбільша проблема сьогодення для жителів Вовчка  - залучення перевізника для здійснення рейсових перевезень до районного чи обласного центру. Проблема полягає в тому, що ця галузь повністю приватна, і впливати чи диктувати свої умови перевізникам місцева влада не має права.  Ось саме тому через малу кількість пасажирів, навіть не зважаючи на те, що сільська рада компенсує проїзд своїх громадян, приватні перевізники відмовляються від рейсу Чернігів-Вовчок. Тож голова громади пообіцяв жителям Вовчка прикласти максимум зусиль, задля вирішення цієї проблеми.

Поділився також і іншими планами на майбутнє, зокрема про відкриття на території села пансіонату для людей похилого віку, що є досить важливим для цього населеного пункту, бо в першу чергу це робочі місця для місцевих жителів, а по-друге наповнення бюджету, через сплату всіх належних податків.

«Загалом громада – це ніби сім’я, де кожен повинен дбати про її, вносити посильний вклад у її розвиток та збереження, тільки тоді, всі разом зможемо досягти успіху», - завершив Володимир Кучма.

Ну і звісто левова частка всіх запитань, які звучали на сході села, була адресована начальнику земельного відділу Кіптівської ОТГ. Який в черговий раз наголосив на необхідності узаконення прав на землеволодіння всіма громадянами, адже на даний час закон чітко визначає, що незалежно від того, як довго громадянин користується земельною ділянкою, тільки наявність державного акту дає право на її володіння. Також Олександр Миколайович  коротко розповів про процедуру приватизації таких земельних ділянок.

На зборах була присутня також і депутат обласної ради, приватний підприємець, що орендує землі на території села Надія Міклухо-Маклай, яка у своєму виступі  прозвітувала про роботу свого сільгосппідприємства та  запевнила, що як депутат Чернігівської обласної ради всіляко буде сприяти всебічному розвитку рідного регіону.

Фото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь