A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Відбувся схід жителів сіл Борсуків та Самійлівка Олбинського старостинського округу

Дата: 20.02.2020 14:45
Кількість переглядів: 370

Про те як живуть та які мають проблемні питання жителі найвіддаленіших населених пунктів Кіптівської об’єднаної територіальної громади говорили 19 лютого в приміщенні Борсуківського сільського клубу.

На сході села був присутній голова громади Володимир Кучма, директор Центру надання соціальних послуг Галина Лось, начальник земельного відділу Олександр Старченко та інші працівники виконавчого комітету сільської ради, також на схід громадян завітали представники ДП «Лугове», яке орендує в жителів цих сіл земельні паї.

Після традиційного звіту старости цих населених пунктів Людмили Грищенко та доповіді сільського голови про здобутки об’єднаної громади у 2019 році, кожен житель мав змогу, у формі відкритого діалогу, поспілкуватися з представниками влади.

Оскільки Борсуків та Самійлівка віддалені від центру громади на  13 і 15 кілометрів відповідно, то найбільш болючим питанням для жителів цих сіл завжди було автобусне сполучення, але цю проблему вдалося вирішити ще минулого року, завдяки укладеному договору між сільською радою та приватним перевізником, маршрут Чернігів-Самійлівка-Козелець і в зворотному напрямку, успішно працює ось уже майже рік, нарікань на роботу цього транспорту не виникає,  окрім того сільська рада, відповідно до прийнятої на сесії Програми, компенсує проїзд пенсіонерів та осіб з інвалідністю.

Звісно, як і у всіх інших населених пунктах, одне з основних побажань місцевих – вуличне освітлення. На що сільський голова пообіцяв найближчим часом вирішити це питання, оскільки у громаді є бачення поступового освітлення населених пунктів.

З питань оформлення субсидій на тверде паливо, про перелік необхідних документів говорили з спеціалістом Центру надання адміністративних послуг Світланою Юрченко, яка докладно розповіла місцевим про порядок нарахування цього виду державної допомоги.

Приємною несподіванкою для керівництва громади стала колективна подяка від Борсуківців та Самійлівців за відремонтовану дорогу, адже в цих селах усього 138 жителів, основна маса – це  пенсіонери, які з нетерпінням, кожні вихідні чекають своїх дітей та онуків. Тож тепер них немає перешкод частіше відвідувати своїх рідних, бо добратися до села стало набагато швидше і комфортніше.

Місцеві також висловили подяку сімейному лікарю Кіптівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Констянтину Коломійцю, за професійність та готовність  в будь-який час доби приїжджати на виклики до цих сіл.

Традиційно, як і в інших селах, порушили проблему благоустрою населених пунктів,   особливо  прибирання  та вирубці аварійних дерев на кладовищах.

Обговорили також і роботу пересувних поштових відділень. Звісно, що отримувати пошту та платіжки раз на тиждень зручно не для всіх, але за рік люди поступово звикли до новацій і нарікань стало набагато менше.

Юрист ДП «Лугове», спілкувався із присутніми на предмет діяльності підприємства, виконання ним своїх договірних зобов’язань перед громадянами та  озвучив графік виїзних прийомів громадян працівниками підприємства.

Наостанок сільський голова Володимир Кучма подякував за активність жителям Борсукова та Самійлівки, адже хоч це і найвіддаленіші села громади тут проживають небайдужі громадяни, які щиро вболівають за свій населений пункт.

Фото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь