A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Сьогодні звітували у Підлісному

Дата: 20.02.2020 16:55
Кількість переглядів: 364

20 лютого відбувсь черговий схід громадян, на цей раз у селі Підлісне, де на даний час проживає близько 560 мешканців. Тут же були присутні голова громади Володимир Кучма, працівники апарату сільської ради, представники чотирьох агрофірм, які орендують землі на цій території.

Порядок денний зборів був типовий: заслухано звіт старости села Тетяни Шрамченко, яка акцентувала увагу на основних напрямках своєї роботи у питаннях соціального забезпечення громадян, надання консультативної допомоги. Також Тетяна Михайлівна проаналізувала роботу всіх установ, що знаходяться на території старостату: пункту здоров’я, будинку культури, бібліотеки, поштового відділення, магазинів. Особливу увагу у своїй доповіді староста приділила наведенню жителями належного санітарного стану на прибудинковій території, неприпустимості створення стихійних сміттєзвалищ та упорядкуванню сільського кладовища. Зокрема запропоновано було взяти до уваги вже позитивний досвід жителів с. Кіпті, де самі громадяни визначають з-поміж себе одну відповідальну людину, яка і слідкує за порядком на кладовищі, використовуючи при цьому кошти, які самі ж люди і зібрали.

Працівники виконавчого апарату, що були присутні на зборах, по черзі звітували кожен за свій напрямок роботи. Секретар сільської ради Віта Кучма, зупинилась на юридичних  аспектах  оформлення субсидій, спадщини та інших нотаріальних дій. Начальник відділу освіти Станіслав Пузирний, ознайомив присутніх з інформацією щодо функціонування закладів освіти, наголосив на тому, що після ліквідації Підлісненської філії І-ІІ ступенів, майже всі її працівники влаштовані на роботу до опорної школи, а 27 учнів продовжують здобувати освіту у Прогресівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, де створені для цього всі необхідні умови. Ірина Корогод – заступник сільського голови з економічних та соціальних питань навела основні дані по виконанню бюджету сільської ради за 2019 рік та завданнях, що стоять перед громадою у 2020 році.

Знову ж таки найбільше питань було з приводу земельних відносин, як стосовно взаємовідносин із орендарями паїв так і з питань отримання земельних ділянок громадянами, їх оформлення, переукладання договорів оренди і таке інше, на які давав відповіді начальник земельного відділу Олександр Старченко, який наголосив, що всі бажають можуть звертатися до нього в робочий час за консультаціями.

Насамкінець для підведення підсумків зустрічі слово було надане сільському голові Володимиру Кучмі, який зупинився на досягненнях та основних проблемах, які намагалась вирішувати  громада за час свого існування. При цьому слід відмітити - кожен населений пункт є доволі унікальним та потребує окремого підходу і виконавчий комітет сільської ради головним пріоритетом у своїй діяльності вважав покращення життя людей – чи то діти у садочках, або школах, де створювались і будуть продовжувати створюватись комфортні умови, чи це люди похилого віку для яких важлива наявність у селі медичного працівника, а також робота соціальних працівників,  або ж це загальна безпека задля якої створено пожежну команду. При цьому у пріоритетних планах, і ті напрямки які важливі для всіх, зокрема ремонт доріг, освітлення головних вулиць населених пунктів, подальша підтримка медичних закладів та багато іншого, адже справжня суть громади -  це піклування про всіх її жителів, незалежно від віку та території проживання.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь