A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Робити добро у складні часи!

Дата: 13.04.2020 11:22
Кількість переглядів: 710

       У цей складний для нас час, коли у всьому світі від коронавірусу захворіло вже більш ніж півтора мільйони людей, десятки тисяч померли,  важливо, щоб всі ми - свідомі громадяни не тільки дотримувались запроваджених карантинних обмежень, а й допомагали один одному та тим, хто стоїть на передовій боротьби із коронавірусом. Особливо це актуально для нашої держави. Так було тоді,  вже здавалось би у далекому 2014 році, коли всі небайдужі кинулись рятувати українську державу допомагаючи хто чим може нашим воїнам, які захищали нас від агресора.

      Точно так потрібно зробити і сьогодні, від нового на цей раз невидимого ворога під назвою «COVID-19», проте на «передовій» тепер знаходяться медичні працівники, які сумлінно виконують свій професійний обов’язок, навіть не зважаючи на те, що  не в повній мірі забезпечені всім необхідним.

      Зважаючи на це, працівники виконавчого комітету Кіптівської сільської ради виступили з ініціативою збору коштів для надання допомоги нашим медикам, до акції долучились також працівники освіти. За короткий час вдалось зібрати 20941 гривню. Після консультацій із лікарями, працівниками пунктів здоров’я, на зібрані кошти придбали антисептики, маски для населення, розчин для обробки поверхонь, бинти для пошиття масок, медичні одноразові рукавички, бахали респіратори, а також спирт та супутні речовини для приготування санітайзеру. Після чого все необхідне було доставлено до Кіптівської амбулаторії та пунктів здоров’я у селах громади. За словами Сергія Салуяна – фельдшера Новошляхівського ФП : «Якраз вчасно, бо хоча випадків захворювання на коронавірус на території громади, на щастя, не виявлено, проте люди налякані інформаційними повідомленнями постійно ішли до нас за засобами захисту, а їх майже не було, тому така суттєва допомога зможе на деякий час задовольнити потреби наших жителів та неабияк допомогти у захисті нас – медичних працівників»

     Проте, за прогнозами МОЗ України, пік епідемії коронавірусу слід чекати у кінці квітня на початку травня цього року, тож ця допомога це лише початок, і поки наша держава налагодить ефективне централізоване постачання всього необхідного для протидії епідемії саме громадяни зможуть допомогти у цьому різними способами: чи це збір коштів та придбання необхідних матеріалів медичним працівникам, або ж просто допомогти людям похилого віку та принести необхідні продукти чи допомогти оплатити комуналку он-лайн і найголовніше дотримуючись при цьому карантинних обмежень. Пам’ятаймо, що складні часи – це випробування на людяність, яке ми всі разом повинні пройти із честю.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь