A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Стан виконання карантинних заходів контролювала комісія

Дата: 13.04.2020 12:43
Кількість переглядів: 292

На виконання чинного законодавства при Кіптівській сільській раді створена комісія з контролю за виконанням протиепідемічних заходів у складі представників Козелецького районного управління Держпродслужби, представників Нацполіції та секретаря Кіптівської сільської ради Віти Кучми. Яка на минулому тижні здійснила об’їзд території об’єднаної громади та перевірила  стан дотримання протиепідемічного та дезінфекційного режимів в продуктових магазинах Кіптівської об’єднаної територіальної громади, в умовах карантину.

За два дні комісія встигла обстежити всі магазини громади, особливу увагу звертали на забезпечення торгових закладів миючими та дезінфікуючими засобами, антисептиками для рук, інвентарем для прибирання, спецодягом, засобами індивідуального захисту, наявністю позначок із зазначенням дозволеної кількості відвідувачів та безпечної відстані між ними, а також на продаж сипучих продуктів тільки в фасованому вигляді.

За підсумками здійсненої перевірки, слід зазначити, що значних порушень серед магазинів громади виявлено не було. У всіх закладах торгівлі обладнані куточки з санітайзерами та серветками, на вхідних дверях висіли попереджувальні знаки про кількість відвідувачів у приміщенні магазину, продавці забезпечені засобами індивідуального захисту. Зауваження були лише щодо збереження товару, зокрема власники закладів та продавці були попереджені про необхідність пакування сипучих товарів, щоб в останніх не було контакту з навколишнім середовищем. Крім того всім були   надані рекомендації з основних профілактичних та протиепідемічних заходів, які обов’язкові до виконання. В подальшому заплановано проведення повторного моніторингу закладів роздрібної торгівлі, з метою перевірки виконання наданих рекомендацій.

Також комісією була проведена роз’яснювальна робота серед населення, щодо запобігання поширення коронавірусної інфекції COVID-19, ще раз були нагадані жителям громади основні карантинні правила: особиста гігієна (часто мити руки з милом не менше 30 секунд), мінімізувати контакти, не виходити з дому без нагальної потреби та не відвідувати місця скупчення людей.

Ще раз наголошуємо, що жорсткі протиепідемічні заходи покликані вберегти життя та здоров’я наших співгромадян, тож давайте поставимось до них з розумінням.

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь