A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Найбільше щастя бути батьками

Дата: 19.05.2020 08:56
Кількість переглядів: 904

Всі ми знаємо що 15 травня вся країна відзначала Міжнародний День сім’ї. Кожна сім’я по-своєму унікальна, кожна має свою неповторну історію, у кожної родини свій рецепт щастя. Хтось прагне до статків, або високих посад, а для когось найбільше щастя – бути батьками. Саме про таку родину сьогодні і хочемо розповісти.

Майже на околиці мальовничого села Підлісне що входить до складу Кіптівської ОТГ, проживає багатодітна родина Нощенко Яни та  Метихатка Олександра. Ці привітні молоді люди одразу притягують до себе, можливо усміхненими життєрадісними обличчями, можливо добрими очами, але поряд з ними відчуваєш себе легко та невимушено, бо розумієш що дійсно в цій родині панує любов та взаєморозуміння. І її настільки багато що вистачить на всіх.

Секрет такого ставлення один до одного відкрила Яна, вона розповіла, що ні вона ні її Сашко не знали батьківської ласки та любові, бо обоє виховувалися і інтернаті. Тому коли зустрілися, то твердо вирішили їхня родина обов’язково буде щасливою і їхні діти виховуватимуться в атмосфері щастя та любові.

А познайомилися Яна і Саша в Чернігові. Саша шукав свого рідного брата, який був молодший на п’ять років і виховувався в іншому інтернатному закладі. І так розпорядилася доля, що брат Сашка навчався в одній групі з Яною, ось так знайшовши брата Саша відшукав собі й кохання на все життя.

Після закінчення навчання молоде подружжя почало задумуватися про власне житло, тому що тим хто виховувався в інтернаті, як нікому хочеться мати свій хоча б невеличкий куточок. Вирішили шукали доступне житло десь в селі. Допоміг випадок, Сашко приїхав до Підлісного, зустрітися з тоді ще живим батьком і натрапив на стару, маленьку хатинку яка продавалася. Порадившись з Яною вирішили купувати. Зробивши косметичний ремонт переїхали до села, проте думка про будинок мрії не полишала подружжя. Тому вирішили почати будуватися. Спочатку збудували новий сарай, щоб завести господарство, і до слова сказати господарство у молодих людей чималеньке - дві корови, кінь, свині, а також город на якому вирощують картоплю та необхідну для сім’ї городину.

Одразу по переїзді в сім’ї народилася донька Діана, нині школярка. Тому будуватися з маленькою дитиною на руках, було важкувато, катастрафічно не вистачало коштів, Саша брався за будь-яку роботу і швидко здобув славу чоловіка з золотими руками, його стали запрошувати робити ремонти. Після того як Діані виповнилося три роки, Яна також вийшла на роботу, пішла працювати на Форнетті, і складаючи копійчину до копійчини, все ж змогли побудувати будинок своєї мрії.

Вже в новій оселі народилися дівчатка Віолетта, якій нині три роки і Міланка, їй нещодавно виповнилося шість місяців.

 І хоча роботи ще дуже багато, Яна та Саша працюють не покладаючи рук, бо є заради кого жити. Молодому подружжю хочеться, щоб їхні діти не тільки росли в люблячій родині, а й мали все найнеобхідніше, кожна з дівчаток росла у власній кімнаті, в них були найгарніші речі, сучасні гаджети і все інше.

Ці люди не звикли щось просити, завжди стараються обходитись своїми силами, тому коли дізналися що в громаді сім’ям у яких народилася дитина виплачують двадцять тисяч, були неабияк здивовані. І розповідають що всі ці кошти витратили на дівчаток. А ще кажуть що не чекають допомоги від держави, бо дітей народжували для себе, хочуть зробити їх найщасливішими малюками в світі.

І дивлячись на гарний будинок, подвір’я уквітчане весняними квітами, усміхнені щирі обличчя Яни та Саші, а найголовніше щасливі очі дітей розумієш що ця родина як ніхто інший заслуговує прихильності долі, тож сподіваємося що так буде й надалі.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь