A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В закладах Кіптівської територіальної громади відзначили День Соборності України

Дата: 25.01.2021 09:30
Кількість переглядів: 228

Ось вже більш ніж двадцять років сучасної історії 22 січня Україна відзначає День Соборності -  свято,  що  приурочене до Акту об'єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної  Республіки. Оскільки це свято пов’язане з процесом об’єднання українських земель, заходи, що проводяться 22 січня, покликані відобразити саме його.

Традиційним це свято є у календарі кожного освітянського закладу. Не виключенням став і цей рік. Слід відмітити, що виховання патріотизму, любові  до своєї Батьківщини та поваги до її минулого починається ще у ранньому дитинстві. Саме тому у закладах дошкільної освіти були проведені тематичні  заняття, на яких діти разом із своїми вихователями  пригадали державну символику, пограли в  ігри «Українські слова», «Що я знаю про Україну».  А виготовлення  сердечок,  долоньок  розмальовування державних символів у національних кольорах та створення символічного кола єднання  стало вдалим поєднанням творчості та безпосередньої дитячої  любові до нашої країни.  

Заклади загальної середньої освіти, хоч і перебували у цей час в режимі дистанційного навчання також прийняли участь у символічному флешмобі на сторінках соціальної мережі Facebook. Під час якого учні демонстрували свої малюнки на тему державної символіки, єдності українських земель а також декламували вірші, присвячені буремним сторінкам української історії.

Активно долучились до святкування Дня Соборності і заклади культури Кіптівської територіальної громади також через відео та фото публікації. Разом із тим Кіптівський будинок культури пропонував усім охочим перевірити свої знання з історії української державності, відповівши на он-лайн опитування. Новинкою цього року також була пропозиція взяти участь у національній віртуальній акції «Ланцюг Соборності Київ-Сімферополь», у якій об’єднались жителі нашої громади та ще більше сорока тисяч українців.

Всі ці заходи не просто черговий привід вдягнути вишиванку та згадати, що ти українець - це день пам’яті коли наш народ вперше створив національну державу, яка мала всі ознаки незалежної держави: територію, кордони, символи, органи влади, військо, гроші, мову. І ми сьогодні є спадкоємцями тих далеких подій.  День Соборності – це чергове нагадування про те, що сила нашої держави в нашій єдності.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь