A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

10 лютого пройшов схід села у Вовчку

Дата: 12.02.2021 11:30
Кількість переглядів: 352

Справжня зимова погода зі снігопадом та морозом не завадила 10 лютого відбутися сходу села у селі Вовчок. На зборах були присутні секретар Кіптівської сільської ради Віта Кучма, заступники сільського голови Василь Грищенко та Ірина Корогод, власниця агрофірми «Луг-2011» Надія Міклухо-Маклай, яка орендує земельні паї у Вовчківців, сімейний лікар Олександр Марченко, начальники відділів освіти і культури Станіслав Пузирний та Ірина Дубик.

За традицією розпочався схід села з доповіді старости Валентини Лось, яка навела присутнім статистичні дані, розповіла про зроблене в 2020 році та про те що планується зробити в 2021. Зауважила, що в минулому році стабільно працювали всі установи, що розташовані на території старостату: пункт здоров’я,  будинок культури, відмітила при цьому відмінну роботу народного ансамблю «Вербиченька». Ще раз нагадала присутнім що в старостаті, спеціалістом Центру надання адміністративних послуг надається увесь перелік адміністративних послуг, також на території села Вовчок працює соціальний робітник, яка опікується одинокими непрацездатними громадянами.

Наступним важливим розділом доповіді Валентини Михайлівни стали питання земельних відносин. Жителі села Вовчок, за останні кілька років,  отримали від сільської ради майже на 100 гектарів землі, але майже ніхто не здійснив жодних кроків у напрямку оформлення своїх ділянок згідно законодавства, та звісно ж не сплатили до сільського бюджету жодної копійки. Зважаючи на це староста Лось В.М., закликала всіх присутніх прискорити оформлення отриманих земельних ділянок, а також анонсувала проведення аудиту використання землі на території старостату, з метою виявлення ділянок, що використовуються жителями не законно. У продовження «земельної» теми Валентина Михайлівна зазначила, що здійснено всі організаційні заходи, щодо відведення земельних ділянок під громадські пасовища і найближчим часом цей процес буде завершено.

За минулий рік також було здійснено заходи щодо розчищення ставків для напування корів, відремонтовано дорогу до села, а також вирішено найбільш болюче питання жителів – транспортне сполучення. На даний час перевізник регулярно здійснює рейси так, що жителям зручно добиратись як до Чернігова, так і до Києва.

Не оминула увагою, у своїй доповіді, Валентина Михайлівна і питання благоустрою території села та кладовища. Подякувала окремим жителям за наведення належного стану на прибудинкових територіях та закликала всіх разом прикласти зусилля для того, щоб село ставало все більш ошатним.

На завершення свого виступу Валентина Михайлівна запропонувала затвердити адміністративні збори за надання адміністративних послуг та суми самооподаткування на рівні 50 гривень для місцевих жителів та 100 гривень для дачників.

Секретар сільської ради Віта Кучма окреслила основні пріоритети роботи сільської ради у 2021 році, зокрема наголосила на тому, що будуть прикладені всі зусилля для того щоб розпочати освітлення Вовчка та завершити розпочатий ремонт дороги Підлісне-Вовчок.

Надія Петрівна Міклухо-Маклай, у своєму виступі звернула увагу жителів на умови оренди паїв та висловила сподівання на подальшу  співпрацю, в тому числі і із сільською радою, в рамках діючої соціальної угоди.

Прикметною ознакою сходів громадян у 2021 році є те, що проходять вони у спокійній, робочій атмосфері адже люди дійсно бачать зрушення на краще, які відбулись за останні кілька років.

Фото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь