A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

15 лютого з нагоди 28-річниці виведення радянських військ з Афганістану в Кіптівській об’єднаній територіальній громаді вшанували пам’ять загиблих воїнів - інтернаціоналістів.

Дата: 15.02.2017 17:06
Кількість переглядів: 731

Фото без опису  Найбільш масштабною, тривалою та трагічною з локальних воєн була війна в Афганістані. Вона розпочалася 27 грудня 1979 року й закінчилась 15 лютого 1989 року. Війна тривала 3340 пекучих днів і холодних ночей. Близько 160 тисяч призваних з України, а всього більше 600 тисяч радянських воїнів, пройшли через афганське пекло. 

Страшну данину «афганскій війні» сплатили українці: серед призваних до лав Обмеженого контингенту радянських військ з України загинуло понад 3 тис. і пропало безвісти - 80 військовослужбовців. Недочекалися своїх синів 2729 матерів, батька - 711 дітей, чоловіка - 505 дружин. Поранено понад 8 тис., інвалідами стали 3,5 тис.

Не минуло це страхіття і Кіптівську громаду. Не повернулися додому наші земляки – Пінчук Микола Іванович із села Кіпті та Львов Олександр Геннадійович з села Савинка.

Представники сільської ради поклали квіти та вінки до могил загиблих воїнів, пригадали втрати військ в Афганістані, вшанували їх світлу пам’ять хвилиною мовчання. А також подякували живим героям-односельцям, які не шкодуючи власного життя та здоров’я виконували свій інтернаціональний обов’язок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь